Chinese New Year

Äntligen helg igen, det känns verkligen att det är fredag. Supertrött verkligen. Mycket nytt att ta in i veckorna och dessutom på engelska, känns ganska maffigt ibland, men det går faktiskt jättebra! 

Igår på praktiken va det lite av en "tribunal-day" för oss. En tribunal har man när man ska besluta om en patient kan hållas kvar på sjukhus mot sin vilja. Man har en var tredje månad det första året och sen lite mer sällan. Det var iaf flera tribunals igår och vi fick gå på ett par av dem. Ganska långtråkigt, men intressant också. Lite mer dötid emellan än de dagar vi bara är på avdelningarna. Vi fick sluta vid tretiden eftersom handledarna tyckte vi borde ut och njuta lite av solen och tänka lite kring det vi hört och sett under dagen.

Idag vet jag knappt vad vi gjort tänkte jag säga, men jag och Siham var med på en Art Therapy Klass på vår avdelning på morgonen. Kul! Och sen hann vi bara börja en omgång biljard med en patient innan vi skulle på clinical (möte där man går igenom alla patienter, om de ska få lämna sjukhuset under dagarna, men eskort eller utan osv. En del sådana grejor och medicin me.) Riktigt segt! Här märker man lite av psykiatrikerna vill sätta sig lite på toppen av hierarkin!! Men noway säger vi då! Typ 15 patienter eller nåt sånt som ska gås igenom, efter en timme hade vi betat av TRE!! Hmmm heja, bara för att psykiatrikerna inte kan fatta några beslut utan bara pratar runt omkring...suck! Sally satte ner foten och såg till att vi kom vidare! HEJA!! Varade typ minst 2 timmar. Helt galet och detta har vi 2 ggr i veckan, vi kommer kanske inte alltid behöva gå det vet jag inte, men iaf!

Efter praktiken idag tog vi bussen till Sydney, traskade ner till Chinatown satte oss och käkade middag på en thairestaurang vi hittade och sen letade vi upp Belmore Park (tror jag den hette) för idag börjar man fira det kinesiska nyåret! Snacka galen högtid som man firar i 15 dagar!! Ja ni såg rätt, 15!! Sjukt ju! Så idag var det en liten marknad i parken så vi gick där en stund tills det började regna! Såklart, vi är ju lediga!! Varit jättefint väder nu idag och igår o hyfsat resten av veckan (kommer inte ihåg :P) så nu hoppas vi det regnar över så vi kan sola o bada i helgen! Det åskar nu me kan jag ju upplysa er om! :P Men vi har iaf ingen snö och minusgrader! Varmt är det ju verkligen!!

Men är det bra väder imon så ska vi åka med Sally hem till henne och bada i hennes pool :) Några vänner till henne från Norge skulle komma med, fast vet inte om de kommer va där när vi är där. Vi får väl sen, är det inte bra väder så har vi inte bestämt riktigt vad vi ska hitta på, men det löser sig nog :) Fint väder, Fingers crossed! (håller tummarna)

"Blixtar och dunder...magiska under" :P haha kom och tänka på den nu när det blixtrar ute, hehe

Pussar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0