Mardi Gras 2010

Så va ännu en helg slut! :( lite sorgligt, men tiden går undan så snart är det väl helg igen. Dryga är ju bara nu måndag tisdag när det är uppförsbacke! Sen onsdag så vänder det och torsdag fredag går det bara nerför mot helgen :) Skönt!!

Igår var vi ute påMacquarie Mall och spenderade pengar :P ca 11000:- hehe, många kommentarer på den summan på facebook!! Men det är inte så illa som det låter! Vi har bokat lite resor o därav summan. Så över påsk åker vi till Fraser Island, så där är flyg, mat, boende, ja rubbet betalt! Och den 28 maj flyger vi till Auckland, Nya Zeeland stannar där en vecka, den 4 juni flyger vi till Fiji för 10 dagars semester i soolen =) och den 14 juni flyger vi tillbaka till Sydney för ett par sista dagar här innan vi börjar resan hemåt Sverige igen med ett stopp på tre dagar i Hong Kong! Så händelserika sista veckor där, men man får ju passa på nu när man ändå är härnere på detta hållet!! Ska bli så himla härligt med lite semester innan vi åker hem för sen är det midsommar och sen börjar jobbet igen :( men gör man av med pengarna nu så får man väl snällt spara ihop dem igen sen!

Igår kväll sen var vi inne i Sydney på Mardi Gras Gay and Lesbian Festival 2010, världens största Pridefestival tydligen! Massor av folk, hur mycket som helst verkligen så det va lite kul att ha varit där :) Men eftersom vi inte såg mycket av paraden på grund av allt folk så tröttnade vi och satte oss på en pub i närheten, tog död på 5 veckor utan så mycket som en droppe alkohol :P Den enda form av alkohol som vi har konsumerat skulle väl i så fall vara handspriten på jobbet :P och den har endats använts för utvärtes bruk ;) Igår blev det iaf varsin drink, det va gott =)

idag har vi haft en slappedag :) skönt, tog en längre sovmorgon, steg upp och åt lite frulle sen började jag dagen med Aladdin i sängen tillsammans med Siham, Sofia pratade med Mange på Skype. Sen har vi pluggat lite, såvår fokusuppgift 1 är i princip färdig, lite småslip på den bara så det är ju bra. Slipper vi pilla så mycket med det nu i veckan!! Pratat med Erica och mamma ikväll, så kul. Fast mamma va stressad o inte hade tid o prata me sin söööta lilla dotter ;) så mycket är man saknad va??! :P

Pussar <3



4 veckor

Igårkväll var vi bjudna hem till Sally på middag efter praktiken :) så när vi slutade åkte vi med Gaye dit. Först ett dopp i poolen! Jag var FÖRST i!! Förvånade?? ;) Sofia och Gaye bangade, badkrukor!! Bara för att det var lite molnigt, det va ju inte precis som att det var kallt varken i poolen eller luften. Men att Gayes egen pool håller 34 grader kanske förklarar varför hon helt inte badar när Sallys pool "bara" håller 20-23 kanske. Vilket är helt perfekt egentligen! Jag och Siham låg i ganska länge och sa till de andra att n får nog säga till när vi ska gå upp för vi kan ligga i hur länge som helst, men till slut tyckte vi synd om dem som satt o tittade på så vi gick upp självmant :P
Efter badet hade Sally förberett vegetarisk lasagne! Supergott! till efterrätt hade vi tagit med oss vårt hemliga familjerecept på chokladmuffins (en mix från affären som man blandar med vatten, ägg och olja. Men faktiskt jättegod!!) Vi bjöd på det till Gayes födelsedag och det var populärt och sen dess har de undrat över receptet som vi varit väldigt hemlighetsfulla med ;) Men eftersom Sally ahde andra planer till efterrätt och det kändes som att det blev lite för mycket så bestämde vi att vi skulle ta dem en annan dag. Hon skulle bjuda på flamberad (hur det nu stavas!!?) frukt med glass. Men av nån anledning fick hon inte fjutt på frukten så den ville inte brinna. Så det blev helt enkelt bara frukt med glass :) Men det va också supergott!! Annars satt vi mest och pratade om ditten och datten, mest praktiken men mycket annat också.
de är ju för roliga, de är helt nojiga att vi bara sitter inne på kvällarna och har tråkigt, vilket vi såklart inte gör :P så Sally säger typ att om ni behöver komma ifrån Nurses Quarters nån gång, vet att det kan vara lite tradigt där, så har jag en extrasäng här och Gaye har också det så det är bara att säga till :P haha. Likaså tycker de att vi ska ha sånna här middagar regelbundet så att vi får hemlagad mat emellanåt, precis som att allt vi äter är hämtmat!! Vi sa ju att vi faktiskt lagar mat varje kväll, men då kontrar de med att ja men det kan ju vara ganska skönt att slippa ;) haha!! Så underbara! Klart det är alltid skönt när någon annan lagar mat åt en!! Så detta blir nog fler gånger, det ser vi fram emot. Både hos Sally och Gaye, när hennes kök är färdigrenoverat :P
Mamma o Pappa om ni ska renovera köket nån gång i framtiden, gör det när jag inte är hemma. eller förvana så att jag inte kommer hem just då!! ;)

Idag hade Siham fått en kommentar av Sally: I'm impressed of how good you guys swim!! Precis som om vi aldrig har sett vatten innan vi kom hit :P haha! Men det har vi ju såklart!! ;)

Nu ska jag hoppa i säng, imon ska jag vakna klockan 6 för o se SVTs webbsändningar av OS! Ja jag vet, jag måste vara desperat för att vakna frivilligt vid den tiden!! O ja det ÄR jag med!! jag vill se OS :( J-la Australien sänder ju ingeting med Sverige alls ;) iaf inte på de tider jag kan se!!

Imorgon har vi förresten redan haft praktik i 4 veckor, bara 12 ½ kvar!! Till helgen är det 5 veckor sedan vi åkte, galet. Mer än en månad alla redan!! Tiden går asfort, men samtidigt sakta! :)

Pussar <3

Helg, underbara helg!

Den här helgen har varit den absolut bästa helgen i Australien så här långt! helt underbart väder, 30-35 grader och SOL! Prognosen visade delvis moln, men vi såg bara ETT litet så det va helt okej ;) Tillbringat hela dagarna på Manly Beach, jättehärligt därute! Tar bussen in till stan och sen hoppar vi på färjan vid Circular Quay. Färjan tar ca 30 min, men det är rätt mysigt me en liten tur på sjön :)
Blåst en del där i helgen så stora vågor har det varit och mycket surfare. Det gillar vi, eller hur Rebecka??! Synd bara att de är i vattnet typ hela tiden så man inte får se dem på nära håll ;)
Solat och badat hela helgen, eller ja Sofia har solat. Jag och Siham är två rastlösa själar som inte kan ligga still hela dagen :P Så vi köpte några bollar som vi leker med i strandkanten! Vi tänker att vi jobbar på brännan på det viset istället, blir ju jämnare när man rör sig!!

På söndagen var vi med om en riktigt obehaglig typ däremot! På bussen bakom mig och Sofia satt en äckelgubbe och hade armarna på våra ryggstöd och praktiskt taget andades Sofia i nacken. Siham som satt mittemot oss berättade sen att där hade han suttit och stirrat så hon hade ju hållt ner sin klänning och knipit ihop knäna :P Så äcklig!! Sen hoppar han av på samma hållplats som oss och går bakom oss till en korsning där lyckas vi bli av med honom genom att ta ett annat övergångsställe. Äntligen tänkte vi, men tro fan att äcklet hittar oss igen på färjan och sätter sig bredvid! Men det kom en tant till undsättning, eller egentligen var hon med sjukt irriterande först för hon praktiskt taget placerade sin stora röv i knät på Siham. Vissa ser inte sina begränsningar, eller i hennes fall begränsningen av plats kvar på bänken. Så Siham satt väl i princip hela resan me halva häcken på bänken o halva utanför!! Men åter till gubben, som alltså hamnade en plats ifrån oss. När vi lämnat hamnen sitter han med sin kamera o ska fota Harbour Bridge och så, eller det är uppenbarligen det han vill att det ska verkas som, för när vi vänder på huvudet så sitter han me kameran riktad mot oss o med fingret på avtryckaren!! ÄCKELGUBBE!! Så vi väner oss bort och ignorerar honom först, men sen blir vi irriterade och Siham frågar vad han gör, lite för snällt tycker jag. Jag skulle precis till och fråga vad hans problem var men Siham hann före!! Så han mumlade nånting och sen satte sig tanten och skymde oss så där va ju hon o hennes storlek ganska bra iaf!! Eller ja nu lät det väl som att hon var gigantisk och det är ju inte riktigt sant heller... men hennes storlek va iaf tillräcklig för o skymma oss!! :P Gillar att detta inlägg handlar mycket om att diskutera tantens storlek :P haha!! Nu lägger jag av med det!!

Igårkväll var det nyårsaftonhär, iaf om man är kines! Det kinesiska nyåret firas i 15 dagar, helt galet! Igår var det parad i stan och sen fyrverkerier i hamnen. Vi knatade upp från färjan till Town Hall där paraden började och kollade en stund, sen tog vi bussen hem! Vi hade velat se fyrverkerierna men vi tycketd et blev för sent eftersom vi skulle upp i morse!!

Vid parade hittade en av psykiatrikerna på min o Sihams avdelning oss, han är allt lite lustig. Eller det avra vad vi tyckte innan, men nu är han nästan lite freaky! Han hade med sig två tjejer som vi trodde han kände väl för han sa att han va där med sina vänner. En av tjejerna var svensk så vi snackade ju såklart lite svenska med henne och fick då veta att de träffat honom typ några timmar innan bara och att han typ snackat om oss som att vi var hans bästa vänner :P Öööööööh!!?? Vi har alltså känt människan i 3 veckor?!! Från lite vara-artig-på-jobbet-prat typ! Vänner?? Vet inte!! Som sagt lustig! han pratar ofta om sina vänner, men sen dyker de aldrig upp eller ja nåt kommer emellan så vi börjar undra om det är vänner det handlar om eller om det är "vänner." Vi råkar ut för de lustiga typerna, hade en lustig amerikan på hostelet första veckan också!! Han bodde inte ens där men hängde där iaf typ varje dag!!

De fina vädret ska hålla i sig denna veckan och helgen också sa de på praktiken :) vi blir såklart glada för det, men man undrar ju vad som hände sen??! Vi vill ju ha mer än en vecka me värme till ;) hehe!

På onsdag ska vi iaf hem till Sally, en av handledarna och bada i hennes pool :) Gott!! Vi ska bli bjudna på mat också, Lasagne! Mums, gratis är gott och lasagne med ;) Vår andra handledare Gaye och en av de andra socialarbetarna Pete kommer också :) Ska blir kul! Men Gaye har gjort klart att hon kommer inte stoppa i mer än tårna i poolen, eftersom det är för kallt. Men efter att hon sagt att hennes pool håller 34 grader kan vi ju förstå varför hon tycker det är kallt! Men 34 grader i vattnet när det är 30-35 uppe är det skönt?? Man badar väl för att det ska svalka eller??! Vi ska iaf få komma hem till henne också, när hennes kök är färdigrenoverat! :)

Jag har också pratat med la familia på Skype, fin uppfinning det där! Nästan lika bra som tigerbalsam!! Men bara nästan! Denna gången fick jag prata med hela familjen med. Eftersom pappa fyllt år o de hade kalajs för honom i lördags så var även mormor hemma i Rödeby :) och militären, även kallad Henkemannen var hemma med tvätt till mamma :P Så de satt där framför webbkameran o pratade :) Så kul när man kan se dem ju, de är de inte fullt så långt borta! Love U!!

Victoria Bergendorff
C/O Nurses Quarters
Macquarie Hospital
49 Wicks Rd
North Ryde NSW 2113
Sydney Australia

Jag vill ha POST!! :) Sofia har sagt att hon till och med saknar reklamen ho får hem i brevlådan så är det nån som känner för det så skicka ett reklamblad till henne ;) Rusta är kul säger hon ;) men jag tror hon blir glad för vad som :P haha!

Nu har ni lite att läsa!! Så jag hoppas att jag också får det??!! You know what I'm talking about!!

Puss på er därhemma! Saknar er!!

Helg

Denna helgen är för mig mer efterlängtad än vanligt tror jag! Så sjukt seg, det tar verkligen på krafterna att vara på praktiken hela dagarna. Har väl egentligen inte hänt mer denna veckan än någon av de två första snarare tvärtom skulle jag tro men det kanske bara är så att allt kommer nu! Vi somnar en stund nästan varje dag när vi kommer hem, om man inte tvingar sig att inte lägga sig ner vill säga!

I helgen ska det tydligen bli sol, men jag tror det när jag ser det! Men det verkar iaf mer lovande nu än tidigare helger! Prognoserna är lite olika men majoriteten säger SOL så det är det vi hoppas på. Isåfall blir det såklart stranden, det behövs är nog lika vit nu igen som när vi åkte :P inte riktigt okej egentligen. Men lugn, vi ska inte va vita när vi kommer hem till sommaren iaf va så säkra. Då har vi nyss haft en vecka semester på Fiji!! =) Detta ska bokas snarast, kanske i helgen!!

Som vanligt går det inte att lägga upp bilder!! Hatar detta internet! :(

En kort uppdatering idag men vet inte riktigt vad jag ska skriva, helt tom i huvudet! vi har det iaf bra här nere i värmen, för det är varmt även om det regar lite väl mycket på helgerna ;)

Pussar till er där hemma!

Uppdatering!

Helgen som gått blev blöt! Inte blöt som i fest, utan en del regn! Värsta åskvädret i fredagskväll. Vi drog till Belmore park där det kinesiska nyåret skulle börja firas, vi hann gå där en liten stund innan det började regan och vi bestämde oss för att ta tåget till Town Hall och sen bussen hem och tur va väl det för sen öppnade himlen sig bokstavligt talat och det värsta åskvädret jag varit med om bröt ut :P Massor av knallar, om man nu kan kalla dem det, och blixtrar! Men ganska mysigt, sjukt kul när jag (som satt på internet när det drog gång) hör Siham kuta förbi min dörr ner till Sofia i andra ändan av  korridoren :P haha hon vaknade tydligen från sin tupplur av en av knallarna.

Lördagen började vi med fika med Sally (vår handledare) och en vän till henne, sen körde Sally oss till Newtown som vi trodde låg nära där vi var och fikade eftersom hon erbjöd sig att släppa av oss där, men nej det låg inne i stan. Så hon körde oss hela vägen istället för att släppa av oss vi en busshållplats och förklara hur vi skulle ta oss dit :P Så snällt! Vi gicken sväng där och kollade sen in Broadway shoppingcenter på vägen in mot stan! Vi stannade till på STA travel och kollade upp lite priser inför våra resor :) Ser fram emot dem sååå mycket :) Vi kommer antagligen inte satsa på att se en massa längs östkusten i Australien, för det kommer vi inte hinna och vi har svårt att bestämma oss! Vi ska till Fraser Island över påsk, det var det vi alla var helt 100 på att vi verkligen vill se så det är bestämt, sen satsar vi nog på en vecka på Nya Zeeland och en på Fiji innan vi lämnar Sydney i Juni. Sen får vi se om vi hinner med något mer, förhoppningsvis nåt mer. Men vi tänker lite att eftersom vi vet redan nu att vi inte kommer hinna och ha råd att se och göra allt i Australien så sparar vi en del till en annan resa hit ;) Som sagt, svårt att bestämma vad man vill göra med. Vi var ju dessutom medvetna om det innan att vi är här för praktiken så vi har ju inte hur mycket tid som helst på oss att resa, utan framförallt helgerna. Men eftersom avstånden är sååå långa i detta land så tar det tid att ta sig från punkt A till punkt B och helgerna räcker därför inte till :) Blev ett litet sidospår där, iaf så avslutade vi sen dagen med pizza och film i mitt rum, myys!!

Söndagen (Alla <3 dag) firade vi på Macquarie Mall, jag köpte en ny bikini, mycket nöjd med detta inköp och hoppas bara att jag får använda den snarast ;) Men snart är Februari och regnperioden slut då blir det bra säger de :) hehe, hoppas jag minsann! Men det har varit en ganska lugn helg öcer lag och det behövdes verkligen. Ända sen vi kom hit har vi hela tiden haft någotnting att göra. Vi har inte tagit oss tid till att bara vara och ta det lugnt! Så det var skönt :) Lite ny energi inför veckans utmaningar :)

Igår började jag och Sofia gå kvällspromenad, allt för att vi inte vill rulla hem i juni ;) haha och för att bli av med lite energi!! Planen är att vi ska gå 5 dagar i veckan och för varke vecka vi gör det får vi en rosa stjärna :) hehe! Så fint! Det bröjade med att jag ger Sofia en guldstjärna för varje vecka som hon e rökfri å sen snurrade det vidare till detta :) Så bra!!

Idag har jag och Siham fått vara med på riktigt på en Magistrates Hearing, alltså vi fick agera Socialarbetare och inegn av våra handledare följde ens med oss in :P Duktigt nervöst kan jag säga! Men jag behövde inte ens säga något för patienten var helt med på noterna på att läkarna vill ha kvar henne 2 veckor till och därför va ju alla parter överens :)

Nu blir det en rostad macka me marmelad och sen lite film i sängen :)

Puss på er därhemma! Saknar er!!


Chinese New Year

Äntligen helg igen, det känns verkligen att det är fredag. Supertrött verkligen. Mycket nytt att ta in i veckorna och dessutom på engelska, känns ganska maffigt ibland, men det går faktiskt jättebra! 

Igår på praktiken va det lite av en "tribunal-day" för oss. En tribunal har man när man ska besluta om en patient kan hållas kvar på sjukhus mot sin vilja. Man har en var tredje månad det första året och sen lite mer sällan. Det var iaf flera tribunals igår och vi fick gå på ett par av dem. Ganska långtråkigt, men intressant också. Lite mer dötid emellan än de dagar vi bara är på avdelningarna. Vi fick sluta vid tretiden eftersom handledarna tyckte vi borde ut och njuta lite av solen och tänka lite kring det vi hört och sett under dagen.

Idag vet jag knappt vad vi gjort tänkte jag säga, men jag och Siham var med på en Art Therapy Klass på vår avdelning på morgonen. Kul! Och sen hann vi bara börja en omgång biljard med en patient innan vi skulle på clinical (möte där man går igenom alla patienter, om de ska få lämna sjukhuset under dagarna, men eskort eller utan osv. En del sådana grejor och medicin me.) Riktigt segt! Här märker man lite av psykiatrikerna vill sätta sig lite på toppen av hierarkin!! Men noway säger vi då! Typ 15 patienter eller nåt sånt som ska gås igenom, efter en timme hade vi betat av TRE!! Hmmm heja, bara för att psykiatrikerna inte kan fatta några beslut utan bara pratar runt omkring...suck! Sally satte ner foten och såg till att vi kom vidare! HEJA!! Varade typ minst 2 timmar. Helt galet och detta har vi 2 ggr i veckan, vi kommer kanske inte alltid behöva gå det vet jag inte, men iaf!

Efter praktiken idag tog vi bussen till Sydney, traskade ner till Chinatown satte oss och käkade middag på en thairestaurang vi hittade och sen letade vi upp Belmore Park (tror jag den hette) för idag börjar man fira det kinesiska nyåret! Snacka galen högtid som man firar i 15 dagar!! Ja ni såg rätt, 15!! Sjukt ju! Så idag var det en liten marknad i parken så vi gick där en stund tills det började regna! Såklart, vi är ju lediga!! Varit jättefint väder nu idag och igår o hyfsat resten av veckan (kommer inte ihåg :P) så nu hoppas vi det regnar över så vi kan sola o bada i helgen! Det åskar nu me kan jag ju upplysa er om! :P Men vi har iaf ingen snö och minusgrader! Varmt är det ju verkligen!!

Men är det bra väder imon så ska vi åka med Sally hem till henne och bada i hennes pool :) Några vänner till henne från Norge skulle komma med, fast vet inte om de kommer va där när vi är där. Vi får väl sen, är det inte bra väder så har vi inte bestämt riktigt vad vi ska hitta på, men det löser sig nog :) Fint väder, Fingers crossed! (håller tummarna)

"Blixtar och dunder...magiska under" :P haha kom och tänka på den nu när det blixtrar ute, hehe

Pussar

SOL igen!! =)

Vet inte riktigt vart dagarna tar vägen, vaknar på morgonen, går till praktiken, går hem igen äter och somnar, sen samma visa igen :P Snart har vi redan gjort 2 veckor och varit här nere i 3 veckor! Så länge har jag aaaldrig varit från Sverige innan! Skumt!!

Nu är iaf vädret bättre igen :) ca 30 grader och sol idag, inte fy skam, synd bara att man inte kunde utnyttja det med en dag på stranden utan istället är tvungen att vara inne! Men det är iaf bättre än att behöva bulsa på sig en massa kläder och frysa hela vägen till praktiken ;) vi går i linne o kjol eller klänning. Nice ;)

Idag har jag fått vara med Sally när vi skulle fixa ett telefonsamtal mellan en patient och hennes syster i USA, mamman ligger på sjukhus och patienten behöver såklart veta vad som händer. Väldigt känslosamt samtal, mycke skuldkänslor. Intressant att se Sally in action efter samtalet :) men en jobbig situation där jag känner att det ahde varit svårt o veta vad jag skulle sagt eftersom jag inte känner patienten alls. Efter lunchen som blev ganska lång :P Gaye ska skriva ett prov på fredag som man måste göra för o få medborgarskap i Australien (hon är från Nya Zeeland) och då ville Sally logga in på den hemsidan och testa om vi kunde bli medborgare allihop :P haha knäppt test kan jag ju säga! Fattar inte vad det ska va bra till!!
under eftermiddagen sen har vi mest suttit och läst lite artiklar om depression m.m. Fräscha upp minnet lite är ju alltid bra!
Psykiatri är knepigt alltså, men inte lika skrämmande längre vad gäller patienterna :) de flesta är jättetrevliga, haha eller ja trevliga iaf och tycker om att prata om ditten o datten :P Men ibland undrar jag hur jag ska klara ut detta! Usch det är svårt, men det ska gå! Andra har ju klarat det så varför skulle inte jag??


På fredag är det kinesiskt nyår, som firas en hel vecka, men på fredag är det riktiga tror jag för då ska de ha en parad i stan. Vet inte om vi kommer hinna in o se den, börjar typ när vi slutar så vi får se hur vi löser det :P Vi hoppas iaf på sol i helgen så vi kan spendera dagarna på stranden :) hade varit gött! Men vi får väl se!!

Pussar<3


Update

Tänkte först rätta en sak jag skrev igår, "sju laxar i en laxask!!" Hallå SEX laxar ska det ju såklart vara! Skyller på att vi hade en spindel i korridoren, hjärnan fungerar liksom inte lika bra i pressade situationer! Emelie du har FEL, jag och spindeln kommer aldrig bli buddies, av 2 anledningar!
1. Den är äcklig.
2. Den är borta! Jackie, en av tjejerna som bor här har tagit ut den! Tack gode gud ;) Nu kan jag sova lugnt inatt, eller ja iaf en sak mindre att oroa sig för ;) Brandlarmet kan ju fortfarande gå igång, and I'm telling you, that is not a nice sound to wake up to! Usch!!

Lite mer update vad gäller spindeln! Den är alltså borta till min stora glädje! Den var helt ofarlig (eller iaf inte giftig sen kan det ju diskuteras om den inte är lite farlig ändå) troligen en jägarspindel. En bebis, dde vuxna blir typ lika stora som en handflata, *drar en suck av lättnad* glad att vi slapp den! Än så länge iaf!!

För mig blev det en ganska lugn start på veckan. Jag har varit med på Art Therapy idag :) jättekul. Suttit och ritat och pratat med patienter, en del delade med sig av liiite mer än jag kände att jag ville veta om vi säger så och andra precis lagom :) Men det va verkligen sjukt intressant att se hur det fungerade och hur man genom att måla kan få igång samtal om precis allt möjligt :) Dit vill jag gå igen! :) Sofia och Siham hade tydligen en jobbigare start med Clinical meetings där man går igenom alla patienterna tillsammans med bl. a psykiatrikerna. Vi kan väl säga att de är ganska medicinskt inriktade (iaf det vi har fått erfara såhär långt) vilket våra handledare och vi inte är sååå nöjda med eftersom vi vill ta andra faktorer i beaktning också! :P Vi kan väl säga att jag är inte jätteledsen att jag missade det en måndagsmorgon. Framförallt inte eftesom de har Clinicals 2 ggr i veckan!!

Over and Out

Pooost!

Tänker börja detta inlägget med att svara på 2 kommentarer från förra inlägget!
Erica o Emelie: Jag tänker absolut INTE röra vid eller komma i närheten av den äckliga spindeln, vilket gör det lite svårt att döda/fånga spindlen! Usch, jag vill inte ha en spindel som maskot!! Bläää, så äckligt! Kan upplysa er om att den när vi kom hem idag hade krypit närmare mitt rum, dock fortfarande på behörigt avstånd, men nu har den kilat tillbaka längre bort igen tack o lov!! Men jag håller koll på den! Kommer den för nära så evakueras jag ur mitt rum (av mig själv!!) in till antingen Sofia eller Siham :P

"How much wood, would a woodchuck chuck, if a woodchuck could chuck wood?!" Testa säga den snabbt!! Lite av engelskans sju laxar i en laxask!! Siham fick fnatt på bussen från stan i fredags kväll och då dök den här upp! Jag kör på: P. Sherman Wallaby Way 42 Sydney (Doris) från hitta Nemo! Sjuk bussresa det där, folk trodde nog att vi va knäppa! Vilket vi ju visserligen va/är men men...

Idag har vi som jag nämnde igr varit o kollat in hajarna och alla andra fiskar på Sydney Aquarium, kul. Fast Wildlife va roligare. En fisk är en fisk till slut liksom!! Men jaja nu har vi varit där med och det va skönt att komma in till stan lite :) Vi tar alla tillfällen vi får!! Höjdpunkten på Akvariet va helt klart Dorisfiskarna =D massor o såå söta ;)

Som vanligt går det inte att lägga upp bilder, jag blir sååå trött!! Tråkigt, men jaja. Hinner inte lägga upp på facebook nu heller för då får jag va uppe halva natten o det känns inte som en bra idé! Får ta det imon istället, försöka iaf!

Nu har vi en adress!!

C/O Nurses Quarters
Macquarie Hospital
49 Wicks RD
North Ryde NSW 2113
Sydney, Australia

Feel free to send me stuff!
Önskelista:
Vanlig post, alltid kul o få!!
Svenskt godis, LÖSGODIS (Ferraribilar)
Valet är ditt ;)

Nu ska jag hoppa i säng så jag kommer upp imon!

Gonatt!

Where did you get the bags?

Äntligen helg! Sjukt skönt att få prata svenska en hel dag, med några undantag istället för tvärtom. Skönt för huvudet. Vädret har inte precis varit på vår sida idag, regn! Så vi åkte in till Sidney för å gå på Sydney Wildlife i Darling Harbour och kolla på spindlar (bläää), ormar (blää igen) m.m. Kul, det va vi och alla barnfamiljer ;) men nu har vi gjort det också o det va rätt fräckt!  Innan vi gick dit köpte vi varsin Poncho, haha, galet stora men vi va iaf rätt så torra :) Vi såg nog ganska roliga ut, men vadå ett paraply hade ju blåst sönder ju!

När vi ätit efter Wildlife och skulle ta på våra Ponchos igen kom en amerikan fram och frågade: Where did you get your bags?? Måste vara den sämsta raggningsrepliken på lääänge! Vi, eller ja Siham, lurade i honom att vi är läkarstudenter :P haha! Kan han ju tro!

Min gjort-i-Sydney-so-far-lista:
1. Operahuset
2. Harbour Bridge
3. Sydney Wildlife
4. Bondi Beach
5. Manly Beach
6. Paddington Market
7. Chinatown
8. Royal Botanical Garden
9. Hyde Park
10. Oxford Street
11. Praktik
12. Skaffat mig en allergi (kanske)

Imon ska vi ev. gå till Sydney Aquarium och kolla in hajarna ;)
Uppdatering angående spindeln, den sitter där den sitter. Håller sig i andra ändan av korridoren vilket jag är glad för. Vi har efter observationer på Wildlife kommit fram till att det måste vara en jägarspindel, helt ofarlig (ja asså inte giftig, men alla spindlar är ju äckliga/farliga!!) och äter kackerlackor :) Det gillar vi ju iof så vi slipper dem! Så länge det sitter där så jag vet vart den är kan jag kanske stå ut!! KANSKE!! ;)

Over and Out

Larmet

Idag på praktiken skulle jag och Siham för första gången ha en riktigt kontakt med patienterna på Parkview, den avdelningen som vi är just nu. Sjukt nervös blev jag när Gaye vår handledare sa att vi skulle få prata lite emd dem en stund och se om de behövde någon hjälp från centrelink, som jag har förstått det typ som vår försäkringskassa. Vi fick överfallslarm som vi skulle ha på oss, efter en snabb genomgång av hur de fungerar och hur man löser ut dem så va det dags att gå ut till de två killar/män vi skulle prata med. Det finns tre sätt att utlösa larmet på, antingen trycka på en knapp eller dra i ett snöre eller när larmet hamnar i vertikalt läge. Den ska hela tiden vara lodrätt, men om man skulle bli knuffade eller så ska larmet lösas ut så därför piper det tre gånger när det lämnat lodrät läge o sen går det riktiga larmet igång! Nervös som jag var, så glömde jag allt om larmet så fort jag lämnade kontoret och tänkte inte på att när jag satte mig ner så lämnade manicken lodrätt läge :P hah, så nu kan jag checka det från min att-göra-innan-jag-dör-lista! Jag var helt inne i det jag skulle göra och efteråt kändes det iaf bra att ha genomfört samtalet någorlunda bra :) finns ju alltid saker som kan bli bättre, men vi är ju där för att lära oss.

Idag fick vi gå hem en timme tidigare för handledarna och våra andra supervisors skulle ha möte :) så vi fick lite mer tid att komma i ordning, plugga eller vad vi känner för. De säger att vi ska lära oss att koppla bort tankarna från praktiken när vi går därifrån så att vi inte blir helt utmattade :) De är helt underbara, jag kan säga det hur många gånger som helst. Men så är det, de gör allt för att vi ska trivas verkligen och idag fick vi beröm för hur bra vi förstår allt de säger på engelska. Som Sally uttryckte det så är de nästan lite rädda för oss som kan ett andra språk så pass bra att vi kan förstå och göra oss förstådda så som vi faktiskt kan :P Kul att höra för ibland känns det bara som att tungan fastnar i halsen och man får inte riktigt fram det man vill säga. Vet inte om jag har sagt det men förutom oss tre är det en tjej till som har sin praktik här, hon är rätt mycke äldre än oss och pluggar någonstans här i Sydney. Ibland känns det lite som att hon skuffas undan lite av oss tre, för de undrar ju mycket om hur det fungerar i Sverige och vad vi gör i skolan osv. Det är liksom lite vi tre och sen Karen :P

När vi kom hem idag efter matinköp så satt den en STOR spindel på väggen i vår korridor! Ni som känner mig, gissa om jag skrek när jag såg den!!?? Sen har Siham gått runt och skrämt mig hela kvällen, jag flyger en meter och skriker och hon har hur kul som helst åt det, dumma henne!! :P Skulle lagt upp en bild men det fnkar såklart inte, får testa på facebook, så ni får titta där istället! :P Första spindeln jag sett sen vi kom hit :S hatar dem, vågar man sova inatt eller kommer de in i mitt rum me?? Iiiiuuuuh!!

Pussar <3

Ps. Kommentarer är kul, tråkigt att komma in o uppdatera när ingen kommenterar ju :( Kom igen jag vill ju veta vilka som läser!!

Nytt boende

Idag har vi flyttat från hostelet i stan ut på landet ;) nej men nu bor vi precis i utkanten av sjukhusområdet så tar 5 min å gå till praktiken vilket är skönt, dessutom sjukt billig hyra här!! Vi har varsitt rum, annars likanr det en korridor med gemensamt kök o toa o så, helt okej. Got o kunna spara pengar till resa o shopping istället för o lägga det på dyrt boende, men vi vet inte hundra än om vi kan eller vill bo kvar här hela praktiken det får vi se. Men just nu är det okej, bara att ta bussen in till stan när man känner för det, tar typ en halvtimme!!

Idag har vi fått vara med på Magistrates hearings, där en domare avgör om man kan hålla kvar en patient mot sin vilja på sjukhuset (det är alltså inom psykiatri vi gör vår praktik för den som undrar). Under mötet var det en domare, en advokat, patienten, psykiatriker och en socailarbetare som fick yttra sig om "läget" sen avgjorde domaren huruvida patienten skulle få åka hem eller inte.

Min spontana tanke av allt är att det är väldigt skrämmande, jag har inga erfarenheter av psykiska sjukdomar tidigare mer än det man läst om så det är helt nytt. Läskigt att en person kan vara så övertygad om en del saker (som egentligen är fullständigt felaktiga) och att man kan vara sjuk på detta sättet. Vi har varit inne på en av avdelningaren en snabbis idag och det förstärkte min känsla av att det är ganska läskigt, inredningen, dörrarna och ja allt är skrämmande på något vis. Men allt är ju nytt för mig så klart det är skrämmande, kommer förhoppningsvis att kännas bättre efterhand som vi får spendera lite tid på avdelningarna och jag tror att det kommer ge oss erfarenheter som vi har nytta av oavsett inom vad vi jobbar med i framtiden!

Hinner inte lägga in bilder idag, o innan har det varit för segt, vet inte hur det är nu men ska försöka imon eller nästa dag!! :)

Pussar <3 


Första dagen!

Så var första dagen på praktiken avklarad, vet inte hur jag ska beskriva allt. Men idag har vi mest fått träffa de som jobbar på Social Work department och fått information om vad som ska hända denna veckan. Vi har dessutom fått fylla i femhundramiljoner papper, =huvudvärk! Förutom oss tre från Sveriga är det en student till som har sin praktik där, hon pluggar här i Sydney och är rätt mycke äldre än oss tror jag. Eller iaf 35 ser hon ut o va :P Men jaja hon är väl trevlig iaf och vi fyra blev ivägskickade på en treasure hunt, Vi fick en karta och en lista med saker vi skulle ta reda på runt omkring på området, typ träffa några personer och kolla hur en del saker ser ut o så, allt för att vi ska lära oss att hitta iaf någorlunda på området så fort som möjligt! Det är stort!!

När vi åkte hem vid halv 5-snåret var hjärnan ganska mosig. Lyssnat på och pratat engelska en hel dag, my God det är man inte van vid! Men so far so good! Att förstå dem är inget större problem, men när man själv ska prata känns det som att tungan slår dubbelknut på sig själv :P men det går ju och det ska bli kul och se hur mycket bättre vi kommer bli innnan vi åker hem i juni.

Imorgon flyttar vi från Woodduck och från city! Ska bli skönt att slippa bo i resväskan och att komma närmre praktiken, bättre att ta bussen in till stan när vi behver än tvärtom :) Gaye och Sally, våra handledare, har fixat ett boende till oss som tydligen ska vara det billigaste alternativet för oss, hur billigt vet vi inte det har de inte avslöjat! Ligger nära sjukhuset och tydligen bor det några där som jobbar på sjukhsuet också. Vi kommer bo tillsammans, men få varsitt rum och som jag fattat det är det typ som korridor! Hoppas att det blir bra, annars får vi väl leta efter något annat inte mer med det, skönt att slippa bo på gatan ;) Hoppas bara att det finns internet så vi kan utnyttja det obegränsat :) man är ju en gnutta beroende ;) Vi kommer dessutom ha tillgång till pool, inte helt fel!! Vi måste verkligen ha fått världens bästa handledare, de är helt underbara!!

Släng gärna in en kommentar så jag vet vem som läser :) eller skicka ett mail, är väldigt uppskattat!!

Saknar familjen och vännerna!

Puss på er <3

RSS 2.0