Helg, underbara helg!

Den här helgen har varit den absolut bästa helgen i Australien så här långt! helt underbart väder, 30-35 grader och SOL! Prognosen visade delvis moln, men vi såg bara ETT litet så det va helt okej ;) Tillbringat hela dagarna på Manly Beach, jättehärligt därute! Tar bussen in till stan och sen hoppar vi på färjan vid Circular Quay. Färjan tar ca 30 min, men det är rätt mysigt me en liten tur på sjön :)
Blåst en del där i helgen så stora vågor har det varit och mycket surfare. Det gillar vi, eller hur Rebecka??! Synd bara att de är i vattnet typ hela tiden så man inte får se dem på nära håll ;)
Solat och badat hela helgen, eller ja Sofia har solat. Jag och Siham är två rastlösa själar som inte kan ligga still hela dagen :P Så vi köpte några bollar som vi leker med i strandkanten! Vi tänker att vi jobbar på brännan på det viset istället, blir ju jämnare när man rör sig!!

På söndagen var vi med om en riktigt obehaglig typ däremot! På bussen bakom mig och Sofia satt en äckelgubbe och hade armarna på våra ryggstöd och praktiskt taget andades Sofia i nacken. Siham som satt mittemot oss berättade sen att där hade han suttit och stirrat så hon hade ju hållt ner sin klänning och knipit ihop knäna :P Så äcklig!! Sen hoppar han av på samma hållplats som oss och går bakom oss till en korsning där lyckas vi bli av med honom genom att ta ett annat övergångsställe. Äntligen tänkte vi, men tro fan att äcklet hittar oss igen på färjan och sätter sig bredvid! Men det kom en tant till undsättning, eller egentligen var hon med sjukt irriterande först för hon praktiskt taget placerade sin stora röv i knät på Siham. Vissa ser inte sina begränsningar, eller i hennes fall begränsningen av plats kvar på bänken. Så Siham satt väl i princip hela resan me halva häcken på bänken o halva utanför!! Men åter till gubben, som alltså hamnade en plats ifrån oss. När vi lämnat hamnen sitter han med sin kamera o ska fota Harbour Bridge och så, eller det är uppenbarligen det han vill att det ska verkas som, för när vi vänder på huvudet så sitter han me kameran riktad mot oss o med fingret på avtryckaren!! ÄCKELGUBBE!! Så vi väner oss bort och ignorerar honom först, men sen blir vi irriterade och Siham frågar vad han gör, lite för snällt tycker jag. Jag skulle precis till och fråga vad hans problem var men Siham hann före!! Så han mumlade nånting och sen satte sig tanten och skymde oss så där va ju hon o hennes storlek ganska bra iaf!! Eller ja nu lät det väl som att hon var gigantisk och det är ju inte riktigt sant heller... men hennes storlek va iaf tillräcklig för o skymma oss!! :P Gillar att detta inlägg handlar mycket om att diskutera tantens storlek :P haha!! Nu lägger jag av med det!!

Igårkväll var det nyårsaftonhär, iaf om man är kines! Det kinesiska nyåret firas i 15 dagar, helt galet! Igår var det parad i stan och sen fyrverkerier i hamnen. Vi knatade upp från färjan till Town Hall där paraden började och kollade en stund, sen tog vi bussen hem! Vi hade velat se fyrverkerierna men vi tycketd et blev för sent eftersom vi skulle upp i morse!!

Vid parade hittade en av psykiatrikerna på min o Sihams avdelning oss, han är allt lite lustig. Eller det avra vad vi tyckte innan, men nu är han nästan lite freaky! Han hade med sig två tjejer som vi trodde han kände väl för han sa att han va där med sina vänner. En av tjejerna var svensk så vi snackade ju såklart lite svenska med henne och fick då veta att de träffat honom typ några timmar innan bara och att han typ snackat om oss som att vi var hans bästa vänner :P Öööööööh!!?? Vi har alltså känt människan i 3 veckor?!! Från lite vara-artig-på-jobbet-prat typ! Vänner?? Vet inte!! Som sagt lustig! han pratar ofta om sina vänner, men sen dyker de aldrig upp eller ja nåt kommer emellan så vi börjar undra om det är vänner det handlar om eller om det är "vänner." Vi råkar ut för de lustiga typerna, hade en lustig amerikan på hostelet första veckan också!! Han bodde inte ens där men hängde där iaf typ varje dag!!

De fina vädret ska hålla i sig denna veckan och helgen också sa de på praktiken :) vi blir såklart glada för det, men man undrar ju vad som hände sen??! Vi vill ju ha mer än en vecka me värme till ;) hehe!

På onsdag ska vi iaf hem till Sally, en av handledarna och bada i hennes pool :) Gott!! Vi ska bli bjudna på mat också, Lasagne! Mums, gratis är gott och lasagne med ;) Vår andra handledare Gaye och en av de andra socialarbetarna Pete kommer också :) Ska blir kul! Men Gaye har gjort klart att hon kommer inte stoppa i mer än tårna i poolen, eftersom det är för kallt. Men efter att hon sagt att hennes pool håller 34 grader kan vi ju förstå varför hon tycker det är kallt! Men 34 grader i vattnet när det är 30-35 uppe är det skönt?? Man badar väl för att det ska svalka eller??! Vi ska iaf få komma hem till henne också, när hennes kök är färdigrenoverat! :)

Jag har också pratat med la familia på Skype, fin uppfinning det där! Nästan lika bra som tigerbalsam!! Men bara nästan! Denna gången fick jag prata med hela familjen med. Eftersom pappa fyllt år o de hade kalajs för honom i lördags så var även mormor hemma i Rödeby :) och militären, även kallad Henkemannen var hemma med tvätt till mamma :P Så de satt där framför webbkameran o pratade :) Så kul när man kan se dem ju, de är de inte fullt så långt borta! Love U!!

Victoria Bergendorff
C/O Nurses Quarters
Macquarie Hospital
49 Wicks Rd
North Ryde NSW 2113
Sydney Australia

Jag vill ha POST!! :) Sofia har sagt att hon till och med saknar reklamen ho får hem i brevlådan så är det nån som känner för det så skicka ett reklamblad till henne ;) Rusta är kul säger hon ;) men jag tror hon blir glad för vad som :P haha!

Nu har ni lite att läsa!! Så jag hoppas att jag också får det??!! You know what I'm talking about!!

Puss på er därhemma! Saknar er!!

Kommentarer
Postat av: Sofia Salmela

Vill bara poängtera att brev är att föredra framför reklam men absolut Vickie har rätt, jag saknar reklamen (lite iaf) & till mitt försvar ;) det gör Siham också! Tittar varje dag efter ett kuvert men ...inget! Come on!!

2010-02-22 @ 13:34:03
URL: http://salmelas.blogg.se/
Postat av: Paps

Klart Du ska få reklambladen. Framför allt det där dj...la JYSK-bladet som kommer i tid o otid.

2010-02-22 @ 14:14:57
Postat av: Erica Månsson

Vad är det för trams jag läser om att ni befinner er bland obehagliga män?! Undvik dem och satsa på surfarna istället! :D

2010-02-22 @ 19:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0