$25=175kr (ca)

Helgen försvann lika snabbt som den kom!!

Vi var ute en runda på Anzac day i söndags. Det hade du nog gillat Erica, massa militärer typ ;) haha. Det är någonting med nåt krig som gör att de firar denna dagen. Australien och Nya Zeeland tror jag. Massa navy och army-folk ute iaf :P gamla och unga med sina uniformer :P Vi gjorde en liten pubrunda i the rocks och avslutade med lite dans på ett ställe på George Street. Där var det för övrigt en killa som spydde på Sihams fot, bara lite men iaf. Resten la han precis där man gick in till toaletterna. Nice :P Roligare var att när vi är där inne så hittar Siham en kille som hon kramar och pratar med, jag och Sofia lev lite fundersamma och ställer oss frågan: Känner hon honom?? Svaret var ja det gjorde hon! Han gick tydligen klassen över henne på gymnasiet :P haha världen är liten!!
Vi träffade lite folk ute, snackade och hade jättekul. Träffade två stycken som har varit i Lund (!!!!!!) haha. Vi fick lära oss 2up, spelet som de spelar här på Anzac Day. Man slår vad med någon, krona eller klave. Sen slänger någon upp två (eller 3) mynt i luften och båda (eller 2 om man spelar med 3) måste hamna på samma sida. Den som satsar på krona håller i sina pengar och personens man slagt vad med!! Jag vann $25!!!! Woohooo!! ÄGD!!

Veckan har rullat på som vanligt. Skrivit lite på ett par uppgifter till skolan och praktiken. Igår kväll var vi på en föreläsning om KBT, rätt intressant =) Så nu har vi några timmar att ta ut ;) haha. Idag på eftermiddagen har vi varit på Sydney University på 2 föreläsningar. Svenska professorer från Sthlm universitet som är här =) De blev aningen paffa när vi kom in och snacka svenska :P haha, men det va intressant, den första handlade om kontakten med föräldrar och syskon för barn som är placerade utanför hemmet, och den andra om evidensbaserat socialt arbete!!
Efter detta gick vi till Newtown och åt glass på ColdRock!! Man får välja en storlek på bägare eller strut, sen väljer man glass och om man vill så får man välja att blanda i saker i glassen. Typ: Oreos, kitkat, maltesers, M&M, M&M mini, milkyway, snickers, skittles, minimarshmallows, gummibjörnar m.m =) Gott. Jag tog såklart chokladglass och så blandade jag i Oreos och maltesers =) Mumma!! Orginalet ska tydligen kommer ifrån USA och heter ColdStone, finns tydligen i HongKong så vi ska ev testa den med och se vilken som är bäst ;) haha.

Imon är det fredag igen och vi ska på studiebesök på förmiddagen på Royal Rehab Centre. Petes, en av våra handledare, sambo jobbar där. Ska bli kul. Sen är det ju valborg också, så vi får se vad som händer. Sofia har varit lite sjuk nu så vi hoppas hon mår ännu lite bättre imon så vi kan hitta på nåt kul imon =) Planen är fest såklart!!

Tack Ida för posten!! Jag blev sååå glad när jag kom ner och såg ett grönt paket från Svea i morse. Trodde inte det var mitt och när jag ser mitt namn så blev såååå glad!! Burit runt på det hela dagen. Annars finns risken att det försvinner!! Sofias paket va på villovägar ett tag, för om man inte hämtar det så tar de det till et rum så ingen ska sno det :P säger de!! Men sofias låg bara där några timmar så det va sååå lustigt!! Därför tog jag mitt direkt, med till praktiken, till Sydney Universitet och till Newtown och hem igen ;) hahaha!!

Pussar

Långhelg =)

Denna helgen är vi lediga, lördag, söndag och måndag. Woohooo, så idag känns det bara som lördag eftersom vi är lediga imon me, bästa söndagen på länge ;) haha.
Vi hade tänkt åka upp till Palm Beach igår och kolla läget där uppe, men när vi vaknade på morgonen ändrade vi oss, vi åkte till Taronga Zoo istället. Perfekt väder för det och vi kände inte för att sitta i en buss i ca 2 timmar.

Mot Zoo! Taronga Zoo ligger verkligen jättemysigt till, man får ta färjan från stan dit och sen kan man antingen gå in vid entrén en liten bit från färjan, eller ta en kabinlift upp till entrén uppe på höjden, detta gjorde vi för det ingick i vår biljett och då ska det utnyttjas! Kändes dessutom som en bra idé att börja högst upp och ta sig neråt!!
Massa foton och den del videoklipp finns från denna tur. Galet kul, vi fortsätter terapin mot Sofias fågelskräck :P Jag och Siham tar kort på alla möjliga fåglar och sen ska vi hitta på nåt kul med dem ;) haha. Men det finns filmbevis på att Sofia klappade en EMU igår!! Så det kanske finns hopp om att bota hennes rädsla för dessa fjäderfän!! Vem vet?? Fortsättning följer ;)

Idag är det Anzac Day, tydligen en väldigt stor grej här nere. Så vi kör Anzac Day, Aussie Style. Eller ja så gott vi kan iaf ;) Ska in till stan när vi ätit middag och dricka lite öl och spela :P haha. Detta är tydligen enda dagen på året då man får spela utanför kasinon och sådär, så de har ett speciellt spel som är mycket populärt, så detta får vi äl testa :P folk satsar allt från 5 dollar upp till 100 och ju fullar de blir desto mer satsar de, såklart :P haha. Dubbla eller förlora är det som gäller!!

Pussar <3

Ps. Grattis i efterskott till Lilebror på 20-årsdagen!!

Sydney Harbour Bridge

Sådär då va det avklarat! Igår kväll klättrade vi, eller ja vi gick uppför trapporna, upp till toppen på Sydney Harbour Bridge! Världens högsta "båge", 134 meter hög. Vi var duktigt nervösa innan, speciellt Siham som är sjukt höjdrädd. Men jag och Sofia kände kycklingburgaren, vi åt innan vi tog bussen, på väg upp i halsen när vi såg bron från bussen på väg in till stan. Usch vad hade vi egentligen gett oss in på och betalat för?? :P Fast et lugnade sig lite iaf för mig när vi lämnade våra biljetter och gick in i ett rum med resten av gänget som skulle klätra samtidigt. Eller ja nervös var jag fortfarande men kycklingburgaren låg iaf i magen igen :P haha. Vi blev tilldelade världens hetaste (NOT) kläder. Gråa jäkla sparkdräkter typ :P haha utan fötter dock ;)Sjukt fula, tur alla hade likadana ;) Därefter på med bälte med säkerhetsanordning, pannlampa ifall va behövde den, fleecejacka m.m. Därefter fick vi prova säkerhetsanordningen i en "simulator" klättra upp för två stegar och sen ner för två andra där vi satt fast i räcket typ i en liten rund sak som följde med när vi gick.. haha fatta den förklaringen!!  ;)
Därefter fick vi en radiosändare på ryggen och varsitt headset så att guiden kunde prata med alla på vägen upp =)

Ocej Redo?? När vi sen skulle gå så säger guiden. "Okey, when we've walked thorugh that yellow door, there is no return!!" Tack för den, det kändes ju verkligen bra! Kopplades på en metalgrej vid räcket och sen var vi igång!! Jag var först, sen Siham och sen Sofia. Planen vara att vi skulle sjunga lilla snigel för Siham fast byta ut snigel mot Siham när hon var rädd ;) haha hälsning från hennes pappa :P Sen gick vi!! Ooh, denna första biten var värre än själva bågen för man går på en smal gång och ser ner på båda sidorna!! Men et var helt okej iaf!!

När vi kom ner på marken igen, nöjda över att ha gjort det utan några större problem firade vi med en Glass =) Så gott, Belgisk choklad och vit choklad to jag!! Mumma!! Sen fortsatte vi med en drink på Operabaren vid Operahuset!! Fint ska det va!! :P

Idag har vi sovit länge, bara tagit det lugnt och jag har faktiskt pluggat lite också =) Börjat skriva på mitt final paper som egentligen inte ska vara inne förrän den 4 juni, fast vi ska ju skicka in det innan den 28 maj, men ändå!! Dukitg jag e ;) Ikväll ska jag prata med mamsen och papsen och sen har jag min söndagsdejt med bästaste Erica <3<3 Sakna!!

Imon är det praktik igen, 5 ½ vecka kvar nu bara. Lite konstigt att vis ka tillbaka ner till sjukhuset nu när vi varit borta en hel vecka på annat uppdrag ;) men det ska bli skönt att slippa åka buss en liten bit och sen tåg. Billigare också att bara knata ner på morgonen!!

Plugga lite till??? Ska se hur det går!!

Pussar <3

Omotiverad

Efter Fraser resan har vi alla tre varit mer eller mindre omotiverade, vill ha semster och resa mera NU!! Antar at vi har den sega och jobbiga perioden av praktiktiden just nu, jag menar förr eller senare kommer väl en släng av omotivation, så är det ju varje termin! Det är väl kanske inte direkt så kontsigt att den skulle komma  nu heller om man tänker efter. Först 9 veckor praktik, jobb 5 dagar i veckan, sen ledig 5 dagar och på en helt underbar liten minisemester. Kommer tillbaka och ska återgå till jobb 5 dagar i veckan i ytterligare ca 8 veckor och nu på helt nya avdelningar. Suck! Det är inte det att det inte är kul längre, bara det att vi är omotiverade helt enkelt och det är inte kul :P Det hela späs på lite av att vi har en hel del att fixa nu, förra veckan gjorde vi klart fokusuppgift 2 och denna veckan ska vi skriva feedback på 2 stycken plus skicka in ett reflekterande mail till läraren. Sen har vi fokusuppgift 3, ytterligare ett reflekterande mail, final paper, ett projekt på praktiken och en liten redovisning på praktiken och allt detta ska fixas innan den 26 maj. Egentligen ska final papret skrivas veckan efter praktiken har slutat, men eftersom vi åker till Nya Zeeland och Fiji då så vill vi ju såklart ha det ur världen innan.

Samtidigt som omotivationen infunnit sig så är vi också halvvägs igenom resan, känns konstigt för vi har gjort mer en halva praktiken men ändå är mer än halva resan kvar. Än så länge är det lite svårt att skilja semestern från resten av resan =) Svårt att förklara!! Känns som att vi kom igår, samtidigt som om vi alltid har varit här typ. Ganska förvirrande faktiskt. Men vi trivs och jag har sagt det förrut, men jag säger det igen vi har verkligen världens bästa handledare. Vad skulle vi gjort utan dem, vi kunde inte fått bättre. Som plåster på våra omotiverade sår ;) blev vi bjudna på middag efter Fraser-resan hos en av Sallys kompisar. Herregud, de är knasiga de där bägge, plus en annan av deras kompisar som också var där!! God mat och ÄNNU GODARE efterrätt fick vi, en egenkomponerad variant som Alvia (Sallys kompis) försöker sälja till en restaurang) Mums!!

Men man piggas upp lite när man få paket av sina fiiiina tjejor hemma i Svea =) Tack Karro, Sara och Rebecka för det ni är sååå goa!! Jag fick 2 tidningar, varav en knep och knåp ;) ett par strumpor (perfekt, börjar bli lite kall om fötterna ;) men vill inte köpa några :P) en tablettask, en påse <3"buckeldumle" , en påskkyckling =) och det svenskaste av allt, Ekströms Blåbärssoppa =) haha, jag som aldrig dricker blåbärssoppa hemma, men ikväll har jag tagit mig en mugg och det va sååå goott =) Tack tack tack!!

Den här veckan har vi varit med på ett Holiday-program som anordnas av COPMI som är en organisation som ger stöd åt barn till föräldrar med psykisk sjukdom! intressant, men sååå trött man är när man kommer hem!! Trodde aldrig det skulle bli fredag, men imon är det tack o lov äntligen det!! Även om vi har lite synpunkter på en del saker och varit lite frustrerade och aningen provocerade emellanåt av vilka regler som gäller och hur det hanteras av de vuxna som är där, så har det varit ett skönt avbrott från den vanliga "lunken" på sjukhuset. Men tro mig när jag säger att det ska bli lite skönt också att återgå till den vanliga praktiken igen på måndag. Fast det är ju nytt där med nu eftersom vi har bytt avdelningar.

JAG VILL HA SEMESTER NUUUUUUUUUUUUUUUUU!! <3 SNÄLLA!!

Om 10 veckor är vi hemma igen, by the way! Galet och en smula stressande, eftersom efter denna helgen har vi bara 5 helger kvar i Sydney och det finns en hel del mer som vi vil hinna med innan det är dags att åka till Nya Zeeland och Fiji! Planen är att hinna med allt det innan semestern och sen när vi kommer tillbaka till Sydney mellan den 14 och den 18 juni ska vi bara njuta av de sista dagarna här och se allt vi vill en sista gång innan det bär av hemåt Sverige igen. Jag och Sofia ska också bli fina (förhoppningsvis) i håret, och sen tänkte vi hinna med ett besök på praktikplatsen för att säga tack och adjö =( =)

Gud vilka bekymmer vi har egentligen!! :P Önskar bara att motivationen kunde dyka upp igen för sisådär 5 ½ vecka framåt, sen får den gärna försvinna igen ;)

Pussar <3




Påsk på Fraser Island

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen! Så mycket verklighet som vi har här nere iaf, känns ju på ett sätt som semester hela tiden. Lite farligt när jag tänker, men ja jag kan ta en glass idag också jag är ju ändå i Australien. Men med tanke på att vi har varit och ska vara här ett tag till så kan det ju sluta på ett mindre bra sätt om jag fortsätter så ;) haha!!

Påsken på Fraser Island var tipptopp, med undantag från en del incidenter som löste sig som tur var. Flög upp till Hervey Bay på långfredagen och bodde på ett hostel där över natten. Problemen började när vi skulle checka in där och hon i receptionen missförstod allt och inte fattade att vi redan betalat allt, bara för att hon inte tittade ordentligt på våra papper. Tur att vi stod på oss, annars hade vi fått betala för rummet en gång till. Hon todde att vi var med på deras Fraser-Tour vilket vi inte var, men hon började stressa upps ig och oss genom att inte hitta oss på listan och försöka ändra oss till att åka en dag senare och bla bla bla!! Vi kunde ju inte åka senare eftersom vi hade flyg att passa på tisdagen!! Men till slut fick vi henne att lyssna på våra frågor och vi kunde reda ut att det inte var deras Tour vi skulle på!! LYSSNA FÖR F*N!! Här var jag måttligt irriterad och sa nog vissa saker lite väl snäsigt, oooops!!
Vi hade ett rum för 4 pers för oss själva, det var nice. Var ute och käkade en Submacka och tog ett par öl innan vi tyckte att det var dags att sova eftersom vi ksule upp tidigt dagen efter. Låg och pratade ganska länge och Siham berättade om ett "spöke" i hennes rum här i Sydney. Haha efter det och lite snack om annat smått och mndre gott ;) så ville ingen gå upp och släcka lampan så vi bestämde oss för att strunta i det :P haha. Första natten sen första veckan i Aus som vi skulle sova tillsammans så sover vi med lampan tänd :P haha, galet komiskt om man tänker efter!!

När vi skulle bli hämtade av bussen och åka till färjan som skulle ta oss över till Fraser fortsatte problemen! Vi fanns inte med på busschaufförens pick-up lista!! Tur för oss att han hade fler att hämta på samma ställe annars kunde ju vi stått där och väntat hur länge som helst!! När vi sen skulle lämna våra papper på boende med mera innan vi tog färjan över så fanns vi inte med på den listan heller!! Suck och panik!! Lite irriterad igen här, men när jag har semester, har betalat en massa pengar och blivit informerad att allt är klart då vill jag att saker ska vara fixade. Till slut kom vi iaf över och allting var kalas. Vi tillbringade delar av dagen vid poolen på vår resort =) sjukt nice. Vi var ganska glada att vi inte åkte på Tour denna dagen för på eftermiddagen började det ösregna!! Så då blev det lite käk och sen begav vi oss upp till vårt boende. Stugor typ med 5 sovrum i varje, 2 våningsängar i varje och ett gemensamt sällskapsrum. Första natten delade vi med en tjej från London, men sen hade vi rummet för oss själva resten av tiden nice. Helt okej standard verkligen, bättre än vad vi väntat oss. Riktigt mysigt. Siham hade dock lite problem för sängarna var ganska korta :P det var så till och med jag nådde ner ända till sänkanten vi fotändan :P och hon är ju längre än mig. På kvällen blev det middagsbuffé och sen spanade vi in DingoBar =)

Påskdagen började vi vår Tour. Hade en helt galen guide som utan att överdriva pratade konstant i 2 dagar, troligen den tredje också men då var inte vi med!! Skämtade hela tiden, ibland så mycket att ingen pallade lyssna så han satt och skrattade åt sig själv vilket fick alla att vakna tgill och skratta åt honom :P Galet. Första dagen besökte vi en sjö (Lake Basin) som första stopp, inget jättespeciellt med denna enligt mig men det skulle ju bli bättre =) promenerade i ca 1 timme genom regnskogen, det var lite coolt faktiskt. Siham lekte Tarzan i lianerna på vägen =) Eftermiddagen tillbringade vi vid dagens höjdpunkt, Lake McKenzie. Helt galet fint! Tyvärr var inte vädret helt hundra denna dagen heller, så det va rätt molnigt och någon regnskur då och då, men MYCKET bättre än dagen innan!! Vattnet var ju ändå hur skönt som helst så vi låg nog i nästan en och en halv timme i sträck, sen var vi tvungna att gå upp coh byta om för att gå tillbaka till bussen!! Middagsbuffé igen på kvällen och DingoBar igen, dansade massor och hade hur kul som helst!! Träffade en hel del roliga typer och ett par jobbiga också, framförallt en dansk som var asfull och inte fattade att ingen var intresserad av honom, han gick från tjej till tjej, ÄCKEL!! Men annars så!!

Dag 2 på Touren var den bästa dagen vädermässigt på hela resan, SOL och lite moln till och från! Bästa dagen på Touren också, badade i Champagne Pools, typ pooler på några klippor där vågor från havet kommer in och bildar lite av havets egen jacuzzi =) fint. Vi var uppe på Indian Head och spanade in utsikten helt galet, ibland kan man se hajar och delfiner och sådant därifrån men lite för blåsigt den dagen så nope. En kille påstod dock att han såg en sköldpadda, men vet inte om det var sant. Vi såg däremot en havsörn!! Vi stannade en snabbis vid ett skeppsvrak från typ 1935 och vi ett ställe där sanden skiftar i olika nyanser av rött och gult. Bästa stoppet för dagen var helt klart Eli Creek. Asskönt i vattnet, så svalkande och uppfriskande. Om man gick en bit in i "vattendraget" så kunde man åka med vattnet ut till stranden igen, ungefär som en sådan vattenrutchbana där man åker i ett stort däck =) På kvällen spelade vi lite kort och pratade med 3 killar från Schweiz, en av dem var rätt snygg =) ögongodis ja tack! Avslutade kvällen med lite mer dans på DingoBar sen var vi dödströtta och knatade hem till sängen!!

På tisdagen var det dags att åka hemåt Sydney igen, allt började bra men i Brisbane var planet försenat först bara en kvart men det slutade med 2 timmar. Vi skulle varit i Sydney vi 8-tiden, vid 8-tiden var vi fortfarande kvar i Brisbane! Från flygplatsen i Sydney och hem sa jag inte många ord, var inte på mitt allra trevligaste humör. Jättetrött, irriterad, sjukt ont i mitt knä osv. Ville bara få sova!!

Eli Creek och Lake McKenzie var höjdpunkterna på vår Fraser-resa, tycker jag iaf =)

Nu har vi bytt avdelningar. Jag är på Henley, Siham på Tarban och Sofia på Parkview där jag och Siham varit fram tills nu. Henley är en rehabiliteringsavdelning där patienterna har både en psykisk sjukdom och missbruksproblematik. Ska bli intressant att vara där ett par veckor =) har Whitney och Lauren som handledare, eller Whitney går på semester imon i 3 veckor så kommer mest bli Lauren och sen antagligen lite Pete eftersom ha ska ta Whitneys patienter medans hon är borta.

Oj detta blev ju en hel uppsats, ENJOY!!

Pussar <3

Happy Easter!

Wiiie nu är det påsklov, lovely!
Måste berätta om när Sally skrämmde skiten ur mig (typ) igår. Jag har hjälpt dem arrangera ett familje möte för en av patienterna denna veckan, som skulle vara igår då. Fixat tolk och pratat med mamman och lite så. På morgonen skulle Gaye ta med Siham på en grej och hon sa att hon skulle vara tillbaka till mötet och "your moment in the sun". Hmmm, hur tolkar man det?? Jag tolkar ju det som att hon menade at jag skulle göra mer än att bara sitta med på mötet! Så lite fundersam frågar jag Sally om det och hon säger att Gaye nog menar att jag ska hålla i mötet, att det är ju halvvägs genom praktiken nu och då får vi göra lite mer. Aaaaaaah!! Panik! Hallå, det är ju snällt om man kan bli förberedd på det lite mer än typ 2 ½ timme innan, visste ju fasen knappt vad mötet skulle handla om. Eller jo det visste jag ju, men ändå!! Var pissnervös heeela förmiddagen och funderade på vad jag skulle ställa för frågor och sådär. När Siham och Gaye kom tillbaka råkade jag visst ge Siham en blick och hon undrade ju såklart vad det var frågan om. När jag berättade varför jag va pissnervös så blev Gaye helt förskräckt, med "your moment in the sun" menade hon tydligen att jag bara kunde slappna av och lyssna =) haha, tack o lov. Hon försäkrade mig att hon skulle ha förberett mig ordentligt innan om jag skulle hålli i mötet. Tack för det!! Visserligen hade det säkert gått helt okej, men jag kände mig ju inte direkt säker i den rollen så jag är glad att jag slapp denna gången. Vi pratade om det efteråt och Gaye undrade hur jag hade tänkt kring det hela eftersom jag förberett mig lite under morgonen. Jag hade faktiskt tänkt ställa liknande frågor som henne, med andra ord såklart, men det är ju inte så kontsigt med tanke på att engelska är hennes första språk och mitt andra. Sen va det väl nån grej jag inte tänkt riktigt på men på det stora hela ungefär samma. Sally blev helt till sig och bad om ursäkt gång på gång när Gaye berättade för henne att jag bara skulle vara med på mötet. Det är andra gången hon missförstått Gaye med nåt jag ska göra :P haha, båda gångerna har det blivit hur bra som helst, efter att jag varit nervös ett tag förståss :P

Eftersom det är 1 april idag var vi u tvungna att hitta på nåt rackartyg för handledarna, så Sofia traskade in på kontoret själv i morse och sa att jag och Siham hade blivit matförgiftade av pizzan vi åt igårkväll (vi åt inte pizza, vi sa bara det :P), Gaye och Louise som var de enda där gick på det big time! Gaye började fundera över IKEA-trippen, skulle vi kanske skjuta fram den?? Eller borde de åka iaf så att Sofia kunde köpa hem godis till oss?? Jag och Siham stod utanför och försökte hålla oss för skratt och sen gick vi fram och tjöt (av skratt) APRIL FOOL!!haha, det va kul :P lite dåligt samvete hade vi dock för att vi sa att vi blivit sjuka :P haha, Gaye och Sally som blir så oroliga.

Idag har vi som sagt varit på IKEA med handledarena, vet inte vems om var mest uppspelt över detta jag, eller Sally :P haha. Iaf så blev det en del påskgodis inhandlat för min del, yummi och lite annat för alla de andra =)
innan vi åkte till IKEA hade vi lite fest för Whitney som ska gifta sig, Thaimat till lunch =) mums fillibabba, eller ja det va lite starkt emellanåt, men sen är ju jag ganska klen på den fronten också så det kan ju mer vara det!! ;)

Imon är det äntligen dags =) wiiiiiie klcokan 1500 ca, går planet från Sydney till Hervey Bay och sen på lördag morgon åker vi över till Fraser Island tills på tisdag, det ska bli sååå kul. Jag kan inte förklara det, men jag skriver mer när vi kommer tillbaka =) Så ska ni få höra ALLT!!

Hoppas alla får en lika bra påsk som jag ska ha. Med massa påskägg och annat gotte!!

Pussar <3

RSS 2.0