Underbar dag!

Idag är det söndag och vi har haft vår sista dag på "semestern"! Trots rykten om regn, eller iaf sämre väder så har det varit bra väder idag. Fortsätter vakna tidigt, en enda gång denna veckan har jag stigit upp efter 8, och då hade jag varit vaken innan men låg kvar en stund o slumrade till igen. Vaknade tjugo i åtta i morse och gick upp och åt frulle på taket. Gott! Vädret verkade sådär, men efterhand sprack det upp så vi bestämde oss för att åka ut till Bondi Beach och gud vad glada vi är för det nu i efterhand! Där va vädret ännu bättre än inne i stan. Varmt och soligt!

Solade och badade och sen gick vi och åt lunch för att undvika en stund av de allra starkaste timmarna i solen! efter lunchen tog vi en promenad längs klipporna på ena sidan av stranden. Sjukt fräckt och högt på sina ställen! Tog en del foton och beundrade utsikten där innan vi traskade neråt igen. Lite här och var i denna stad finns små "träningsanordningar" utsatta, typ ett räck där man kan göra armhävningar och sånt. Vi gick förbi ett sånt uppe bland klipporna och där är en kille som om vi ska säga så va VÄLDIGT vältranad (vi dreglade lite över den kroppen) vi pratade och skrattade lite åt foton vi skulle ta och Siham ska just till o säga, "gud vilken snygging som tränar här" (typ nåt sånt) när kommenterar något vi gjort, på SVENSKA!! haha snacka om att vi blev fulla i skratt! Ännu ett bevis på att denna stad bokstavligen kryllar av svenskar, ehlt galet. Här åker man tvärs över jordklotet och ändå känns det nästan som att man är kvar hemma i sverige!

Ikväll har vi tagit en promenix ner till Operahuset tillsammans med en amerikan som brukar hänga här på hostelet, lite lustig men rätt kul! Han provocerar oss och vi honom :P Iaf nu har vi varit inne i Operahuset också, lite coolt. Sen satt vi utanför en stund innan vi gick och köpte en glass som färdkost på tillbakavägen! Mumma!

Imon börjar praktiken :) efter att vi träffat några av dem i fredags kändes allting verkligen jättebra och imon ska vi få träffa vår andra handledare Sally :) är hon bara hälften så trevlig som Gaye verkar så är jag övertygad om att de kommer ta hand om oss alldeles utmärkt och att vi kommer får en kalaskul praktik! Så just nu känns det bara spännande, men nervositeten kommer nog komma krypande efter hand skulle jag tro :)

Imon får vi nog se boendet som de har ordnat åt oss också :) vi håller tummarna och hoppas att det blir bra. Det ligger på området vilket känns väldigt bra så vi slipper pendla morgon och kväll. Vi har tillgång till pool, vilket inte gör saken sämre. Vi kommer ha varsitt rum, ja det är ungefär det vi vet såhär långt och att det tydligen skulle vara ett billigt alternativ.

Gonatt! Nu är klockan typ 24.00 här, snart dags att sova!

Lördag

Vi som ville ligga på stranden hela hegen, fick höra igår på praktikplatsen att det skulle bli regn! Skit, skit, skit! Inget regna idag faktiskt, så det av ju skönt, men inget ligga-på-stranden-väder heller. Lite sol, mycke moln, men varmt. Så vi gick ner till Paddington Market och strosade runt där ett tag, där fanns det mesta från krimskrams, peruker och frukt. Det mesta kostade typ somi affärerna, men vissa grejor typ resväskor kostade typ 200 kronor, sjukt billigt ju, frågan e ju då bara hur bra kvalité det är på dem! Men jag funderar minsann på att köpa en tills vi ska hem eftersom min gick sönder på vägen mellan kastrup och arlanda! Måste ju va bättre med en i sämre kvalité som iaf e hel :P Vi får se hur det blir, men det är iaf en tanke!!



När vi kände oss klara med marknaden, gick vi tvärs över gatan till Chinatown för o käka lunch! Helt okej mat, vi fick rätt mycke och blev mätta o belåtna men absolut inte den bästa kinesmat jag har ätit!! När vi kom hem igen pluggade jag o Sofia en stund på taket medan Siham kollade på TV me några andra på hostelet. Blev lite slappande på rummet innan duschen, planen var att gå ut nånstans o käka, men Siham mådde inte helt 100 så jag o Sofia gick tvärs över gatan till Sushi Hero och hämtade hem mat till oss :) Satte oss på takterassen och åt och snackade :) Mysigt!!

Nu sitter vi i våra sängar och antingen läser, sitter vid datorn eller skriver dagbok! Jepp dagbok har vi allihop! Både Sofia o Siham hade med sig, och jag som inte alls hade tänkt på det var ju tungen att köpa en :) skitkul o ha sen ju och läsa allt man haft för sig!!

Har precis pratat med Mamma, pappa och brorsan på Skype, så kul o höra ders röster, känns som att de kommer lite närmre då!! Saknar er!! <3 Ska se om lilla mormor är hemma också innan jag loggar ut från datorn!

Over and Out!


Praktiken

Idag har det varit riktigt varmt här nere, sjukt nice. Hade varit ännu bättre om vi kunnat utnyttja hela dagen i solen istället för o promenera runt i en o en halv timme för att hitta till praktiken ;) ingen kunde ge oss svar på vart det låg, eller iaf inte exakt. Alltid va det nåt fel! Idioten i receptionen på hostelet sa att vi skulle ta tåget till North Ryde (so far so good) sen skulle det va en "7 minute walk" kiss my ass!! :P Men vi kom iaf fram till slut varma o mysiga ;) Känns verkligen jättebra inför måndag nu, de är jätte trevliga och vi har en känsla av att den ena av våra handledare komme vara som vår mamma här nere ;) hon sa till mig att jag msåte använda Sunscreen! Så mamma (riktiga mamma) det är fler som ser till att jag gör det ;) nog för att jag klarar det själv men nu kan du va lugn! Brände mig faktiskt lite på låret första dagen och igår hade knäet svullnat till sin dubbla storlek, lite otäckt så jag blev tvungen att googla och det var en reaktion på solbrännan! Google is my friend!

Efter att vi varit på praktiken tog vi bussen tillbaka in till stan och sen färjan ut till Manly Beach, riktigt nice! Mycket bättre än Bondi!! Tanken är att helgen ska spenderas på stranden, men fått lite hintar om att det kanske inte kommer bli så bra väder, såklart :P men isåfall blir det Paddington Market istället och sen får vi se :)





Saknar er alla därhemma jättemycket!
Sydney är en fräck stad med en massa kontraster mellan gammalt och nytt, skyskrapor och frönområden! Sjukt häftigt!

Pussar <3


Dag nr 2

Somnade rätt tidigt igår och vakande därför också väldigt tidigt. Jag slog upp ögonen strax efter halv 7 och upptäckte att jag va pigg då, hur ofta händer det?? Jetlag kanske ha trött på kvällen, väldigt tidigt men iaf, och pigg på morgonen. Idag har vi traskat runt i Sydney och försökt orientera oss lite. Harbour Bridge och Opera Huset va höjdpunkterna helt klart :) Sjukt häftigt och se dem på riktigt och inte bara på bild. Sydeny är en ganska konstig stad :P på två dagar har vi upptäckt hur stora kontrasterna är. Från byggnader i lite äldre stil till nya moderna stilar. Från en storstad med massor av stora hus och skyskrapor till grönområden som Hyde Park och Royal Botanical Garden, Skumt.
Tänkte lägga upp lite bilder från igår och idag så får ni se lite vad vi haft för oss :) men det ville ju såklart inte fungera, men det kommer så småning om!
Lägger dem på facebook istället sålänge :) ska fixa det nu sen måste jag plugga lite så jag kan skicka in skoluppgiften på fredag!!

Puss på er!



Hello Jetlag Day

Vi landade i Sydney idag på morgonen vid 7-tiden, igårkväll hos er :P Konstigt med enna tidsskillnad. Resan gick väldigt smidigt och var inte riktgigt så seg som jag var förberedd på. Drygast var den 4 timmar långa väntan vi hade i London. Jag tror jag befinner mig i ett mindre chocktillstånd, för jag kan verkligen inte fatta att vi är här och ännu mindre att vi ska stanna tills i juni. Känns just nu mest skrämmande, eftersom det bara är första dagen. Men jag hoppas och är också rätt säker på att det kommer bli sjukt kul när man bara landat lite :)

idag är det Australia Day här, nationaldagen. Alla springer runt med tröjor/linnen som det står "I love Australia" på eller liknande. Masor me folk i stadens parker. När vi va som allra tröttast på vägen till hostelet när vi ätit, döpte Siham om dagen till Jetlag Day. Passa mycket bättre, för det känns inte bara i huvudet att vi är i en annan tidszon, utan i hela kroppen!

När vi checkat in på hotellet tog vi bussen till Bondi Beach för att sola och bada en stund, riktigt skönt. Stora vågor, massa surfare och svalkande vatten. Askalas!

Nu är klockan ca halv 8 och både Siham och Sofia har slocknat, jag ska me  lägga mig strax. Dödstrött. Bilder får komma en annan dag, vill inte funka nu :( vet inte heller när jag kan uppdatera nästa gång, då mitt batteri snart tar slut på datorn och jag kan inte ladda den för jag fick tydligen inte den rätta i affären! jag frågade ändå och han sa att den här är det, men uppenbarligen inte! Typiskt!

Jag saknar er alla därhemma! Älskar er! <3

Pussar

Packa!!?

Hur packar man för 5 månader?? Det är just nu mitt största problem, eller ja det och allting annat som jag måste/borde hinna med. Suck, vill bara iväg nu så jag slipper ångesten som börjar komma krypande. Jag vet ju att det kommer bli mitt livs resa och jag kommer ha såå kul, men nu har jag ju fortfarande allt jobbigt framför mig. Att säga hejdå till familj och vänner! Fy absolut inget jag ser fram emot!

Just det packningen var det. Väskan ligger öppen på golvet, TOM! Sånär som på en burk TIGERBALSAM, ja jag är beroende ;) Man kan tycka att jag borde kunna lägga i något mer, men NEJ. Vet inte vart jag ska börja. Inte nog med att resväskan ska packas, måste också packa ner en hel del grejor från lägenheten som mamma, pappa ska ta med sig hem på lördag. Borde ju vara lättare, eller?! Svaret är nej! jag vet inte vad som händer, mitt lilla huvud är precis knökfullt av allt jag måste hinna göra, allt jag INTE får glömma m.m. Vad är mamma när man behöver henne?? =)
Kanske ska försöka göra en ny lista??!

4 dagar kvar nu!

Pussar <3


3 veckor

Kan inte riktigt fatta att vi (Jag, Sofia och Siham) om 3 veckor sitter på planet till Sydney. Just nu skulle vi befinna oss någonstans på vägen mellan London och HongKong.


Känns helt overkligt att det är så nära nu, innan har det alltid varit "i januari" eller "till våren" men det har liksom känts så avlägset, nu däremot känns det skrämmande nära. Jag ser fram emot det med något som borde vara skräckblandad förtjusning, är sjuukt nervös, känns skrämmande att man inte kommer få träffa alla nära och kära på nästan exakt 5 månader. Herregud, saknar er allaredan och då har jag inte ens åkt ännu. Hur ska det sluta??

Samtidigt kommer det bli en resa vi SENT kommer glömma, vilket gör att jag ser fram emot det massor. Tror inte jag kunde haft mycke bättre resesällskap heller :)

Ska i alla fall försöka uppdatera här så ofta jag kan under resans gång :)

Puss på er! <3

Vi hörs när resan börjat!!


RSS 2.0