Nytt boende

Idag har vi flyttat från hostelet i stan ut på landet ;) nej men nu bor vi precis i utkanten av sjukhusområdet så tar 5 min å gå till praktiken vilket är skönt, dessutom sjukt billig hyra här!! Vi har varsitt rum, annars likanr det en korridor med gemensamt kök o toa o så, helt okej. Got o kunna spara pengar till resa o shopping istället för o lägga det på dyrt boende, men vi vet inte hundra än om vi kan eller vill bo kvar här hela praktiken det får vi se. Men just nu är det okej, bara att ta bussen in till stan när man känner för det, tar typ en halvtimme!!

Idag har vi fått vara med på Magistrates hearings, där en domare avgör om man kan hålla kvar en patient mot sin vilja på sjukhuset (det är alltså inom psykiatri vi gör vår praktik för den som undrar). Under mötet var det en domare, en advokat, patienten, psykiatriker och en socailarbetare som fick yttra sig om "läget" sen avgjorde domaren huruvida patienten skulle få åka hem eller inte.

Min spontana tanke av allt är att det är väldigt skrämmande, jag har inga erfarenheter av psykiska sjukdomar tidigare mer än det man läst om så det är helt nytt. Läskigt att en person kan vara så övertygad om en del saker (som egentligen är fullständigt felaktiga) och att man kan vara sjuk på detta sättet. Vi har varit inne på en av avdelningaren en snabbis idag och det förstärkte min känsla av att det är ganska läskigt, inredningen, dörrarna och ja allt är skrämmande på något vis. Men allt är ju nytt för mig så klart det är skrämmande, kommer förhoppningsvis att kännas bättre efterhand som vi får spendera lite tid på avdelningarna och jag tror att det kommer ge oss erfarenheter som vi har nytta av oavsett inom vad vi jobbar med i framtiden!

Hinner inte lägga in bilder idag, o innan har det varit för segt, vet inte hur det är nu men ska försöka imon eller nästa dag!! :)

Pussar <3 


Kommentarer
Postat av: Karro

mmm kan vara rätt obehagligt i början m psykiska sjukdomar. just att dem e så inne i det, för dem e det ju verklighet, det dem ser o upplever...men du e snart inne i det..:-) verkar som ni kommer få en jädrigt intressant praktik, och som du säger, tänk på all erfarenhet det ger :-D Kramar

2010-02-19 @ 13:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0